Dursunbey İş Güvenliği Kursu

Dursunbey İş Güvenliği Kursu +90 555 162 10 11

Uludağ Uzman Akademi olarak Dursunbey İş Güvenliği Kursu eğitimlerimizi Türkiye’nin 3 şehrindeki 4 şubemizle pandemi döneminden dolayı online A, B, C sınıfı iş güvenliği eğitimi, işyeri hekimliği eğitimi, işyeri hemşireliği eğitimi gibi eğitimleri Türkiye’nin her yerine online olarak vermekteyiz.

‘‘Uludağ Uzman Akademi’’ Olarak Biz Kimiz?

İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi alanında özverili çalışmaları ve kursiyer odaklı eğitimleri ile İş Sağlığı Ve Güvenliği ailesine her yıl binlerce yeni üye kazandıran Uludağ Uzman Akademi, İSG Eğitimi alanında Türkiye’nin ilk kurumlarından biri olmanın da haklı gururunu yaşıyor.

Uludağ Uzman Akademi İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitim Kurumumuz,  Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kurumudur.

2003 yılından bugüne eğitim sektörü içersinde bulunan ve ismini İSG sektörüne altın harfler ile yazdırmış olan Uludağ Uzman Akademi, eğitim alanında yıllardır edindiği tecrübeyi siz değerli İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzman adaylarımıza profesyonel kadrosu rehberliğinde ‘‘eğitimde kalite’’olarak yansıtmaktadır.  Uludağ Uzman Akademi İş Sağlığı Ve Güvenliği eğitimi alanında Türkiye’nin öncü kuruluşları arasına ismini yazdırmanın haklı gururunu yaşıyor.

Formun Üstü

Formun Altı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Nedir?

İşyerlerinde üretim ve hizmet faaliyetleri esnasında çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilecek ve sağlığa zarar vermesi muhtemel koşulların önceden tespit edilerek ortadan kaldırılması amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar bütünü İş Sağlığı Ve Güvenliği olarak tanımlanır. Bu çalışmalar işveren ve İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı işbirliği ile yapılır.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı Kimdir?     

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı, iş yeri dâhilinde oluşabilecek bütün risk etmenlerinin ortadan kaldırılması ve önlenmesi amacıyla prosedürler geliştiren ve uygulan kişidir. İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanları görev yapabilmek için Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca sertifikalandırılır.

Kimler İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı Olabilir?

İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı olabilmenin belli şartları ve eğitimleri vardır. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen bu şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen şartları Uludağ Uzman Akademi Eğitimi olarak sizin için madde madde ele alarak gereken açıklamaları yapacağız.

 İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı Olmak İsteyenlerde Bakanlıkça Aranan İlk Şart: Mezun Olunan Bölüm

İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı görev yapacakların üniversitelerin belli fakülte ve bölümlerinden mezun olması şarttır. Bu fakülte ve bölümler ise şöyle sıralanabilir:

Mühendislik Fakültesi bölümlerinin tamamı

Mimarlık Fakültesi bölümlerinin tamamı

Teknik Eğitim Fakültesi bölümlerinin tamamı

Fen Fakültelerinin, Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümlerinden mezun olanlar

Meslek Yüksek Okullarının, İş Sağlığı Ve Güvenliği programlarından mezun olanlar İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı olabilmenin ilk şartını taşıyor demektir.

Eğitim Şartı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzman Adayları, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkili kılınmış olan eğitim merkezlerinden kurs almak zorundadırlar.

 İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimleri Hakkında Genel Bilgiler

Kurs Kayıt İşlemleri

İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlığı Adayı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim merkezine aşağıdaki belgeleri sunarak başvuru işlemlerini tamamlar.

  • Diploma
  • Nüfus Cüzdanı ( Kimlik ) Fotokopisi
  • 1 adet Vesikalık Fotoğraf
  •  Kayıt Başvuru Dilekçesi ( başvuruda Uludağ Uzman Akademi’den temin edebilirsiniz)

Eğitim Süreci

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, uzman olmak isteyen kişilere genel iş güvenliği kurallarını ve kazaların nasıl engelleneceğini öğretmektedir. Kişiler bu konuda uygun analizleri yapmayı ve çözüm önerileri oluşturmayı da bu eğitim sayesinde öğrenir. Daha güvenli bir iş ortamı oluşturmayı hedefleyen bu eğitim sayesinde, iş kazalarının azaltılması amaçlanmaktadır.

İş Sağlığı Ve Güvenlik Uzmanlığı Eğitimleri 220 saattir. Dersler teorik ve pratik olmak üzere iki bölümde işlenir.

Teorik Eğitim; 90 saat uzaktan eğitim – 90 saat de örgün eğitim olarak işlenir.

Pratik Eğitim; Saha ( staj ) eğitimi ise 40 saat olarak işlenir.

Sınav

İş sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlığı adayları eğitimlerinin tamamlanmasının ardından ÖSYM tarafından yapılan ve tarihleri daha önceden ÖSYM’nin o yılki sınav takviminde belirlenmiş olan İş Sağlığı Ve Güvenliği (İSG)’ye girer.

Sertifikalandırma

 ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda başarılı olunması halinde,  adaya Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlığı sertifikası verilir. İş Sağlığı Ve Güvenlik Uzmanının ismi İSG Katip Uygulaması ‘‘Profesyoneller’’ arasında yer alması üzerine resmi olarak işlem yapabilme hakkı elde eder. 

İş Sağlığı Ve Güvenliği (İSG) Uzmanlığında Sınıflandırma

İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanları C, B, A sınıfları olmak üzere üç grupta kategorize edilmiştir. C – B – A sınıflarını İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlığı kariyerinde birer basamak olarak kabul etmek de mümkündür.

C Sınıfı İSG Uzmanlığı: Kariyerin ilk basamağıdır. Az tehlikeli işyerlerine hizmet verir.

B Sınıfı İSG Uzmanlığı: C Sınıfı İSG Uzmanı olan bir profesyonel 3 yıl tam zamanlı olarak çalıştıktan sonra tekrar eğitim alarak olabilir. Ya da C Sınıfı İSG Uzmanı olma şartlarını sağladığı taktirde İş Sağlığı Ve Güvenliği alanında Tezsiz Yüksek Lisans yaparak 3 yıl tam zamanlı çalışma şartına takılmaksızın B Sınıfı İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı olabilir. B Sınıfı İş Sağlığı Ve güvenlik Uzmanları, Tehlikeli işyerlerine hizmet verir. 

A Sınıfı İSG Uzmanlığı: B sınıfı olarak 4 yıl tam zamanlı olarak çalışması halinde tekrar eğitim alması halinde İSG B Uzmanı, A Sınıfı İş sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlığına yükselebilir. Çok tehlikeli işyerlerine hizmet verirler.

Uludağ Uzman Akademi Olarak Bizler,

Uludağ Uzman Akademi İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitim Merkezimizde İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzman adaylarımızın alacakları eğitimlerde profesyonel eğitici kadromuzla yanlarındayız.

Kursiyerlerimizin C – B – A Sınıfı Eğitimlerinde, deneyimli kadromuzla yanlarında olduğumuz gibi Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında da Türkiye’nin tanınmış en prestijli üniversitelerinin desteğiyle yine İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzman adaylarımızın yanındayız.   

Bizlere,  0 212 809 65 89 numaralı telefon ile ulaşabileceğiniz gibi bilgi@yeniuzmanakademi.com e –posta adresimizi üzerinden de ulaşabilirsiniz. Ayrıca ana sayfamızda bulunan formu boşluk bırakmadan doldurup bize gönderirseniz Uzman akademi’nin eğitim Uzmanları sizinle telefon ile bağlantı kurarak hem sorularınızı yanıtlayacak hem de kayıt işlemleri için rehberlik edecektir.

Sağlıklı ve Güvenli günlere hep beraber el ele;

                                                      Uludağ Uzman Akademi  

Hemen Arayın